Autor: Artur Tooman • 27. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metalli hind kukkus sügisega 40%

Eestis langesid metalli müügimahud sügise jooksul poole, hinnad 40% võrra, kirjutab dv.ee.

RGR Metall OÜ tegevdirektori Vladimir Smirnovi sõnul hakkasid möödunud aasta lõpus ettevõtte püsikliendid muutma oma plaane ning kui käesoleva aasta esimeses kvartalis neil veel on tööd, siis tuleviku kohta ei julge nad midagi öelda. Smirnov teatas, et ehitajate tellimused hakkasid vähenema juba möödunud aastal, sellel aastal aga kahanes kolmandiku võrra tellimuste maht metallitööstuses. "Koondamisi meil hetkel kavas ei ole," lisas Smirnov.

Frelok AS juhatuse esimees Andrei Sidorov seletas, et metalliturg hakkas muutuma juba eelmise aasta keskel. Nõudluse ja hindade langus algas oktoobris ning jätkub praegugi. Tema hinnangul kahanesid kõigi metallimüüjate müügimahud poole võrra. Turg 2009. aastal jääb passiivseks. Sidorovi sõnul on nad juba koondanud pooled laotöötajad.

Levadia Metall OÜ kommertsdirektor Jevgeni Sverdlov ütles, et müügimahud langesid poole, hinnad aga 40% võrra. "Ehitajad metalli praktiliselt ei osta," lisas Sverdlov. Ta ei osanud öelda, milliseks kujuneb see aasta: "Seda võib öelda ainult Jumal".

Iga metalli müügiga tegelev ettevõtte valis oma arengustrateegia. Sellised ettevõtted nagu RGR Metall ja Levadia Metall avasid filiaalid üle kogu Eesti, samas kui Frelokis üks Tallinna ladu teenindab kõiki tellijaid.Sidorovi sõnul on filiaalid lisa kuluallikad.Smirnov aga on veendunud, et filiaal Narvas tähendab pigem ettevõtte ressursside optimaalset jaotamist kui lisakulutusi. "Kui ettevõttes tulevadki mingid muutused, siis filiaali need ei puuduta, kuna oma ülesandega - Ida-Virumaa klientide teenindamisega - saab ta väga hästi hakkama," väidab Smirnov. Sverdlov usub, et lisaks kuludele toovad filiaalid ka lisamüüki.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077