Parts: Eesti Energia vähendab ebaefektiivsust

Majandusminister Juhan Parts ütles tänasel
riigikogu istungil, et Eesti Energia ümberkorralduste eesmärgiks on tagada
suurem tootlikkus ja tõhustada seni ebaefektiivseid tööprotsesse.

Parts ütles, et Eesti Energia tegeleb täna kõigepealt uue ärivaldkondadepõhise struktuuri rakendamisega. “Kogu tegevus on teadupärast jaotatud Eesti Energias nelja valdkonda: kütused, elektri ja soojuse tootmine, kolmas on jaeäri ja neljas on elektriülekanded,” lisas ta.

“Ümberkorralduse eesmärgiks on tagada suurem tootlikkus, tõhustada seni ebaefektiivseid tööprotsesse, keskendudes eelkõige valdkonna põhitegevustele ja vähendades toetavate üksuste töötajate hulka, mis on liiga suur. Ümberkorralduse käigus peavad muutuma mitmed üksused ning ametikohad,” rääkis Parts.

Minister märkis, et ettevõte on huvitatud, et head inimesed jätkaksid ettevõttes, aga loomulikult on ka neid, kes peavad lahkuma. “Läbiviidavad ümberkorraldused aitavad vähendada püsikulude, millest moodustavad olulise osa palgakulud, osakaalu üldkuludes.”

“Tööprotsesside tõhustamise raames toimub Eesti Põlevkivi administratiivsete tugifunktsioonide ümberstruktureerimine, mis seisneb mõnede osakondade liitmises asjaomaste Eesti Energia kesksete teenistustega,” lisas Parts.

“31. märtsiks 2009 on planeeritud, et Eesti Põlevkivi ostab kogu koristusteenuse väljast sisse, 71 koristajat kaotavad töö,” sõnas ta. Ka osa Narva Elektrijaamade üksused liidetakse ka Eesti Energia keskteenistustega.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

UPONOR otsib PROJEKTI MÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

02. juuli 2018

HKScan otsib RAKVERE TEHASE JUHTI

Fontes PMP OÜ

01. juuli 2018

Teabevara