19. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: Eesti Energia vähendab ebaefektiivsust

Majandusminister Juhan Parts ütles tänasel riigikogu istungil, et Eesti Energia ümberkorralduste eesmärgiks on tagada suurem tootlikkus ja tõhustada seni ebaefektiivseid tööprotsesse.

Parts ütles, et Eesti Energia tegeleb täna kõigepealt uue ärivaldkondadepõhise struktuuri rakendamisega. “Kogu tegevus on teadupärast jaotatud Eesti Energias nelja valdkonda: kütused, elektri ja soojuse tootmine, kolmas on jaeäri ja neljas on elektriülekanded,” lisas ta.

“Ümberkorralduse eesmärgiks on tagada suurem tootlikkus, tõhustada seni ebaefektiivseid tööprotsesse, keskendudes eelkõige valdkonna põhitegevustele ja vähendades toetavate üksuste töötajate hulka, mis on liiga suur. Ümberkorralduse käigus peavad muutuma mitmed üksused ning ametikohad,” rääkis Parts.

Minister märkis, et ettevõte on huvitatud, et head inimesed jätkaksid ettevõttes, aga loomulikult on ka neid, kes peavad lahkuma. “Läbiviidavad ümberkorraldused aitavad vähendada püsikulude, millest moodustavad olulise osa palgakulud, osakaalu üldkuludes.”

“Tööprotsesside tõhustamise raames toimub Eesti Põlevkivi administratiivsete tugifunktsioonide ümberstruktureerimine, mis seisneb mõnede osakondade liitmises asjaomaste Eesti Energia kesksete teenistustega,” lisas Parts.

“31. märtsiks 2009 on planeeritud, et Eesti Põlevkivi ostab kogu koristusteenuse väljast sisse, 71 koristajat kaotavad töö,” sõnas ta. Ka osa Narva Elektrijaamade üksused liidetakse ka Eesti Energia keskteenistustega.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077