Autor: dv.ee • 17. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TMT Group: tehas töötab endiselt

Tallinna masinaehitustehase juhi Vadim Martõnovi sõnul ei ole tehase olukord nii hull, et peaks töötajad kolmeks kuuks palgata puhkusele saatma, kuna eelmise aasta lõpus külmutatud tellimused tulid jaanuaris tagasi.

TMT Groupi juhatuse liiga tegevjuht Vadim Martõnov lükkas ümber informatsiooni, et alates 1. jaanuarist on tehas kolmeks kuuks suletud. „Praegu tööd on, kõik tellimused, mis Venemaalt, Valgevenest ja Aserbaidšaanist aasta lõpus ootamatult külmutati, on nüüd jaanuaris töös,“ ütles Martõnov.

Kõik tehase osakonnad töötavad, kuigi Martõnovi sõnul pole siiski hõivatud kogu töötajaskond. „Kuna töö käivitus uuesti alles hiljuti, võtab see paar päeva aega, kuni ühest tsehhist töö järjega teistesse jõuab,“ rääkis ta põhjustest, miks hetkel tuleb igal hommikul tööle vaid 60 protsenti töötajatest.

Ta tunnistas, et aasta lõpus oli olukord tõesti kriitiline ja otsiti võimalusi tegevuse optimeerimiseks.

„Aga praeguseks on kindel, et me hakkame jälle täisvõimusel tööle. Lisaks sellel lubab olukord teha mõningaid ümberkorraldusi ning värvata kõrgema kvalifikatsiooniga töötajaid, kes on täna tööturule ilmunud,“ rääkis Martõnov.

Tema sõnul ei lubanud aasta lõpu situatsioon arvata, et tellimused tagasi tulevad. Tehas on samuti alustanud vahepeal peatatud arvete maksmist. Küsimusele, milline on nende 40 protsendi inimeste töötasu, kes praegu veel tootmisprotsessi kaasatud pole, vastas Martõnov, et nad on endiselt ettevõtte hingekirjas, kuid need, keda tasustatakse tükitöö alusel, hetkel palka ei saa. Neile töötajatele, kes saavad tehasest oma põhipalga, makstakse vastavalt seadusele 60 protsenti miinimumpalgast.

Tallinna masinaehitustehas (TMT Group OÜ) kuulub Levadia Group OÜle.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077