12. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raskustes Nissan vähendab autode tootmist

Nissan vähendab alanenud nõudluse tõttu sõidukite tootmismahtu, soovides kaitsta Suurbritannia Sunderlandi tehase jätkusuutlikkust pikemas perspektiivis.

Nõudlus uute sõidukite järele langes 2008. aasta lõpus järsult, mistõttu Sunderlandi tehas oli sunnitud viima tootmismahu vastavusse turunõudlusega, teatas Nissan Nordic Europe'i turundusjuht Henri Daum. Muu hulgas vähendati liinide töökiirust, suurendati töö paindlikkust ja hakati korraldama tootmisvabu koolituspäevi.

Muuhulgas teeb Nissan ületootmise vältimiseks korrektuure vahetuste arvus ja pikkustes, et tagada optimaale toodangumaht. Ka teatas Nissan kohalikule tööhõiveametile 1200 töölise koondamisest.

Sunderland on endiselt Suurbritannia suurim autotootja ja -eksportija. Mullu müüdi enam kui 32 000 sõidukit rohkem kui 2007. aastal ning juba teist aastat järjest tehti tootmismahu rekord.

Nissani Euroopa turgude tootmisvaldkonna asepresidendi Trevor Manni sõnul töötab Sunderlandi tehas erakorralistes oludes, mis ei allu Nissani kontrollile. "Et olla normaalsete äritingimuste taastumise järel elujõulisel ja tugeval positsioonil, tuleb praegu astuda õigeid samme. Viimasel paaril nädalal on meil tulnud langetada mõningaid karme, ent vältimatuid otsuseid. Nende abil oleme kindlustanud ettevõtte väljavaated pikemas perspektiivis," ütles ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077