Sakret müüs Skandinaaviasse 8,3 miljoni eest kuivsegusid

Ehitusmaterjalide tootja Sakret OÜ
eksportis 2008. aastal Põhjamaadesse rohkem kui 8,3 miljoni krooni eest
erinevaid kuivsegusid, teatas ettevõte.

Sakret OÜ peadirektori Andris Vanagsi sõnul toetas Skandinaavia suuna arendamist sealse ehitusmaterjalideturu stabiilsus. „Põhjamaades ei olnud meile sarnast kinnisvara- ja ehitusbuumi, seetõttu ei toimu praegu ka sellist kukkumist“, kommenteeris Vanags. Hästi on Skandinaavias kaubaks läinud Sakreti plaatimissegud, vuugitäitesegud, silikoonid ning valitud krohvisegud, mainis ta.

Skandinaaviasse laienemine sai võimalikuks tänu 2007. aastal Mäos avatud tehasele, mis toodab ehitusmaterjale nii kohaliku kui ka eksporditurgude jaoks. „Eksport on Sakreti üks peamisi prioriteete 2009. aastal. Plaan on eksportida kuni 60% Mäo tehase toodangust, millele Eesti soodne geograafiline asend annab suuri eeliseid," rääkis Vanagas. Ta lisas, et Sakreti pikaajaline plaan on Balti riikides ja Põhjamaades oma turuosa kasvatada ja positsiooni tugevdada.

Sakret OÜ esindaja Skandinaavias Christian Simelius märkis, et juba mullu mais ületas Sakreti müük Põhjamaades firma esialgseid ootusi. „Müüsime kuuga 1,8 miljoni krooni eest erinevaid Sakreti tooteid. Hetkel võib julgesti öelda, et Sakreti toodang on leidnud oma niði Põhjamaades,“ kommenteeris ta.

Sakret avas Läti tehase 2004. aastal, 2007 suvel alustas tööd Sakreti tehas Eestis ja mullu suvel avati uus tehas Leedus. Aktiivne laienemine Skandinaavia turule algas 2007. aasta lõpus. Firma Põhjamaade esindus startis möödunud aasta algul Soomes.

Sakreti brand loodi USAs 1936. aastal. Hetkel on Sakret Grupp maailma suurim ehituslike kuivsegude tootja, kel on kokku üle 60 frantsiisilepingu alusel töötava tehase.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

METEC otsib musta metalli keevituse osakonna TOOTMISJUHTI

Tripod Grupp OÜ

30. september 2018

Teabevara