Eesti Energia kaotas Lätis vaatamata paremale hinnapakkumisele

Eesti Energia tütarfirma E.Energy pakkus
hankekonkursil küll Latvenergost pisut madalamat hinda, kuid Läti riikliku
televisiooni ja raadioringhäälinu keskuse (LVRTC) elektritarnijaks valiti
kohalik energiamonopol.

"E.Energy pakkumine (34,47 latti megavatttunnist) oli Latvenergo pakkumisest (34,58 latti megavatttunnist) madalam vaid sümboolselt. Konkursitingimuste järgi valitakse võitjaks see, kelle pakkumine vastab paremini konkursikorraldaja vajadustele ja on madalaima hinnaga. E.Energy võimetus pakkumist ette valmistada ja esitada võttis ettevõttelt võiduvõimaluse," vahendas biznews.lv LVRTC esindanud Ieva Grudule selgitust.

"Mul on alust arvata, et konkursi võitja valiti subjektiivselt. Pakkumised erinesid aasta arvestuses vaid 2000 lati võrra, mis pole kahtlemata palju, aga kui konkursitingimused määratlevad võitjaks madalama hinnaga pakkumise, järeldub sellest, et LVRTC valis teadlikult kallima pakkumise, mis tundub kurioosne," rääkis E.Energy juht Aivar Tihane.

Aripaev.ee-le antud kommentaaris ütles Tihane, et tegelikult ei ole temani ametlikku informatsiooni konkursi kaotamise kohta jõudnud. „Tõenäoliselt vastab info tõele, sain ka muudest allikatest sama teavet,“ lisas juht.

Tema sõnul olid konkursi dokumentides võitja selgitamine väga selgelt defineeritud ning selleks oli üks ja ainus kriteerium ehk madalam hind. "Otsuse vastuvõtmise peamise põhjusena on toodud, et E.Energi esitas pakkumise tähtajast hiljem. Täiesti ilmselgelt võib öelda, et muude võimaluste puudumisel on mindud subjektiivsete ettekäänete otsimisele ja seda täiesti põhjendamatult, kuna pakkumine on esitatud õigel ajal," rääkis Tihane. Ta lisas, et võib julgelt öelda, et tegemist on hankijapoolse sooviga muuta konkursi tulemust.

Riigihankekonkursside vaidlustega tegeleb Lätis avalike hangete järelevalvebüroo, kuhu Tihane ka pöörduda kavatseb, kui ametlik kinnitus konkursi kaotamise kohta saabub.

Jõulude ajal vahendas aripaev.ee biznews.lv-d ning kirjutas, et Livu veepark kavatseb Latvenergo Eesti Energia vastu vahetada, kuna hinnaläbirääkimised on jooksnud ummikusse. Tihane ütles, et Livu veepargi kommentaarid meeidas ei olnud Eesti Energiaga kooskõlastatud, kuid praegu käivad siiski ettevõtete vahel läbirääkimised.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara