2. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ukraina vähendas gaasitarneid Euroopasse

Aastavahetuse eel lahvatanud Venemaa ja Ukraina gaasitüli jätkuks vähendas Ukraina eile gaasitarneid Euroopasse, vahendas Interfaks.

Gaasikraanide osalisest kinnikeeramisest teatas Naftogaz Ukraina juhatuse esimees Oleg Dubina, kelle sõnul pole Ukrainal allakirjutatud transiidilepinguid. Kärbete mahuna on nimetatud 21 miljonit kuupmeetrit ööpäevas.

Interfaksi andmetel vähendas Gazprom tarneid Ukraina tarbijatele 110 miljoni kuupmeetri peale, suurendades eksporti samal ajal 326 miljoni kuupmeetrini ööpäevas.

1. jaanuari hommikul teatas välismeedia, Venemaa lõpetas Ukraina varustamise gaasiga, sest hinnas ei suudetud kokkuleppele jõutud. Venemaa soovib, et Ukraina maksaks gaasi eest sama palju kui Euroopa.

Viimastel andmetel küsib Gazprom Ukrainalt 418 dollarit tuhande kuupmeetri eest. Ukraina peab optimaalseks hinnaks 201 dollarit kuupmeetrist ning tahab tõsta ka gaasitransiidi tasu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077