30. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia võtab Latvenergol kliendid käest

Eesti Energia tütarettevõte E.Energy planeerib tuleval aastal kahekordistada oma turuosa Lätis ja müüa 10% ulatuses kogu Lätis tarbitavast elektrienergiast, kirjutas biznews.lv.

2009. aastal toimub Läti energiaturul olulisi muudatusi, sh muutub seadusandlus, rääkis Eesti Energia müügiosakonna juht Aivar Tihane. Tema sõnul saavad siis Läti turul kanda kinnitada mitte ainult Eesti Energia, vaid ka teised pakkujad.

Eesti Energia peab oma põhieesmärgiks võtmeklientide võitmist lühikese aja ehk ühe aastaga, rääkis Tihane Läti meediale. "Lepingud on juba sõlmitud rohkem kui 100 ettevõttega, mis kasutavad 5% kogu riigi elektrienergiast. Kodumajapidamised kasutavad vaid 35% elektrienergiast," ütles ta.

Tuleval aastal loodab Eesti Energia müüa 10% kogu Lätis tarbitavast elektrienergiast. Varem on Tihane öelnud, et Eesti Energia püüab Lätis 35% turuosa.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077