Läti upub juustumägede alla

Piimakombinaatidel pole enam Lätis toodetud
juustu kuhugi panna, sest laod on pilgeni täis, kirjutas biznews.lv. Võrreldes
möödunud aasta sama ajaga on laos juustu kaks korda rohkem, juustu müük aga ei
edene.

Sellest kõneleb Läti piimaliidu statistika. 1. detsembri seisuga oli laos 2 480 tonni juustu, mida on üle kahe korra rohkem kui aasta eest, mil varud ulatusid 1 040 tonnini. Piimaliidu andmetel tekkisid tootjatel probleemid ekspordi ja arveldustega. Tulevaks aastaks on raske midagi ennustada, sest uued tarnelepingud sõlmitakse jaanuaris.

Majandusraskused on löönud eelkõige neid piimatööstusi, mis toodavad juustu, kirjutas Diena. Juustutootja Preilu siers koondas detsembris 23 töötajat ja on piimatootjatele võlgu paari kuu jagu raha.

Toodeti üle, kommenteeris olukorda Läti piimaliidu juht Arvids Uðca.

Augustis polnud juustu eksportimisega veel mingeid probleeme ja tööstused huugasid arvestusega, et septembris ja oktoobris läheb eksport varasemat arvestades vähemalt sama hästi. "Kuid ülemaailmne kriis, nõudluse kukkumine ja ka valitsus oma maksutõusuga, see stsenaarium on ettevõtteile katastroofiline," kommenteeris olukorda Preilu siers juhatuse liige Jazeps Ðnepsts. "Aga kust meil raha võtta on? Meil, erinevalt valitsusest, pole Rahvusvahelist Valuutafondi tagavaraks."

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

MARMITON AS otsib TOOTMISJUHI

Tammiste Personalibüroo OÜ

26. august 2018

Teabevara