Autor: dv.ee • 11. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lugtmeijer: Nord Streami lubamine Eestisse tooks raha

Vopak E.O.S. juhatuse liige Arnout Lugtmeijer ütles venekeelse majanduslehe Delovõje Vedomosti küsimusele vastates, et Nord Streami lubamine Eesti territooriumile annaks rahasüsti siinsele majandusele.

Ülemaailmse majanduskriisi tingimustes on paljud riigid juba astunud samme, mis aitavad ettevõtjatel, riigil ja tavainimestel rasked ajad üle elada. Venekeelne majandusleht Delovõje Vedomosti uuris juhtivatelt ettevõtjatelt, millised kriisivastased meetmed võiks võtta tarvitusele Eesti riik.

Vopak E.O.S.-i juhatuse liige Arnout Lugtmeijer arvab, et iga majanduse võti on investeeringud. Need tagavad tööhõive säilitamiseks vajaliku stabiilsuse. "Tuleb taastada Eesti atraktiivsus investorite jaoks. Pragmaatiliselt mõeldes tuleks lubada Nord Streami rajamist läbi Eesti territooriumi. Siis laheneks energiaohutuse küsimus nii ELi kui ka Venemaa jaoks. Kui läheneda asjale mõistusega, siis ka Eestil avaneksid hiiglaslikud võimalused," on ta veendunud.

"Riik peab jätkama investeeringuid suurtesse infrastruktuuri projektidesse. Tagama Euroopa struktuurifondide vahendite tõhusa kasutamise. Avama väike- ja keskettevõtlusel ligipääsu riigivahenditele, et tagada nende likviidsus laenuandmise vähenemise tingimustes. Eriti tähtis on anda selline võimalus eksportivatele ettevõtetele," avaldas Balti Laevaremonditehase avalike suhete juht Anu Hallik-Jürgenstein ettevõtte positsiooni.

Sampo Panga juhataja Aivar Rehe sõnul peitub edu võti tasakaalustatud eelarves. "Selleks tuleb vajaduse korral pöörduda reservide poole. Kui riigieelarves puuduvad vahendid, siis riik võiks kaaluda riigireservide kasutamist või laenu võtmist tagamaks Eurooa fondide vahendite kasutamiseks vajaliku riigipoolse sihtrahastamise," lisas Rehe.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077