Rahaga kuivale jäänud Rosneft haub kriisiplaani

Rosneft töötab välja kriisiplaani, mis
kindlustaks teda tuleval aastal pideva positiivse rahavooga ja säilitaks
kapitalimahutusi tänavusel tasemel, kirjutab vesti.ru.

Kriisiplaanis on naftahinna tasemeks võetud 50 dollarit barreli kohta. (USAs maksab naftabarrel praegu 56 dollarit ja Inglismaal 52 dollarit - toim).

Rosnefti juhi Sergei Bogdantšikovi sõnul kavatseb ettevõte investeeringud hoida 2008. aasta tasemel. Selleks tuleb aga kokku tõmmata tegevuskuludes, sh koondada töötajaid. "Masskoondamist meil ei tule. Mingil määral puudutab see (koondamine - toim) pensioniealisi inimesi," ütles ta samas.

Muudatuste käigus kaotatakse ka dubleerivate tööülesannetega ametikohad, sotsiaalne infrastruktuur antakse üle kohalikele omavalitsustele. Kulusid hoitakse kokku transpordis, elektri, soojuse ja kütuse tarbimisel. Tarnijatega peetakse läbirääkimisi, et saavutada Rosneftile soodsamaid maksetingimusi.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara