10. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sarri müüs oma osa Paide Masinatehases

Jaan Meikupile kuuluv OÜ Meiteks ostis poolenisti Andres Sarrile kuuluvalt ASilt Eesti Talleks Paide Masinatehas osaluse ära ning sai reedel toimunud tehingu järel ettevõtte ainuomanikuks.

Eesti Väärtpaberi Keskregistrist on näha, et 7. novembri kuupäevaga on Paide Masinatehase poolte aktsiatega tehtud üks tehingu.

Aripaev.ee küsis ühelt osanikult OÜ Meiteksilt, kas see tähendab, et on tekkinud üks suur osanik? „Jah, on tekkinud,“ ütles Meikup ning lisas lühidalt: „Meiteks ostis Talleksilt ära.“ Paide Masinatehast jääb Meikupi kinnitusel juhtima tema. Eesti Talleksist kuulub Andres Sarri (pilt aastast 1999)pool Andres Sarrile, teist poolt ettevõttest jagavad Kristel Sarri ja Peeter Värnik.

Juhatuse liige ja finantsdirektor Peeter Värnik ütles aripaev.ee-le antud kommentaaris, et Eesti Talleks otsustas korrastada investeeringute portfellis ettevõtete osa, kus firmal ei ole enamusosalust. Võimalik on aktsiate müümine positsiooni likvideerimiseks ja juurdeostmine enamusosaluse saavutamiseks, lisas ta. "Paide Masinatehase puhul oli loogilisem osaluse müümine tänasele juhatajale ja kaasomanikule, sisuliselt on tegemist MBO-ga (management buy-out- toim.)," ütles Värnik, kelle sõnul aktsiate müügihinda avaldada ei saa kuna see on konfidentsiaalne.

AS Paide Masinatehas on valmistanud erinevaid põllutöö- ja teehooldus- ja maaparandusmasinaid ja nende osi. Alates 1993. aasta 30. septembrist on Paide Masinatehas 100% eesti kapitalil põhinev aktsiaselts. Ettevõtte käive 2007. aastal oli 81,76 miljonit krooni ja see oli 20% suurem kui aasta varem. Puhaskasum oli 3,9 miljonit krooni ja kasum oli võrreldes 2006. aastaga kasvanud 35%.

Oktoobris kirjutas aripaev.ee, et AS Eesti Talleks ostis pankrotistunud spordiklubi Arigato, mille juhatuse esimees oli Indrek Pertelson. Eesti Talleks on olnud Indrek Pertelsoni sponsor läbi tema sportlaskarjääri üle kümne aasta ning osalenud Arigato keskuse rajamise finantseerimisel koos pankadega enam kui 120 miljoni krooni ulatuses. Arigato jätkab oma tegevust spordikompleksina.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077