28. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krimelte kahjud jäävad alla miljoni krooni

Täna hommikul veidi enne kella kaheksat plahvatas ehitusvahtusid tootva OÜ Krimelte tehases tootmisliin, mille käigus sai vigastada kaks töötajat. Tekitatud kahjud jäävad alla miljoni krooni.

„Rivist väljas on kaks tootmisliini ja täpsed kahjud on selgitamisel. Summa suurusjärk jääb alla miljoni krooni,“ ütles ettevõtte tegevjuht Alar Salum, kes lisas, et tootmisliine maha kanda pole vaja, kuid kindlasti on vaja enne käivitamist neid üle kontrollida.

Plahvatuse toimumise põhjused on alles selgitamisel, kuid Salumi sõnul oli tõenäoliselt tegemist tehnilise defektiga täitmiseks kasutataval tootmisliinil. „Toimus väike lokaalne plahvatus,“ võttis Salum juhtumi kokku ning lisas, et plahvatus levis ventilatsioonikambrisse, kus tekkis järelpõlemine ja seda saabus kustutama päästeteenistus. „Kuna meie puhul on tegemist kõrgendatud ohuga, siis reageeris koheselt ka päästeteenistus.“

Õnnetuses said põletusi kaks kahekümnendates aastates noormeest. Mõlemad väljusid ruumist omal jalal, nende vigastuste täpne ulatus selgub homme. Tegevjuht kinnitas, et vigastused ei olnud eluohtlikud ning et kõik Krimelte töötajad on kindlustatud. Kõrvalruumides tööd teinud inimesed viga ei saanud, samuti eitas Salum võimalikku ohtu lähedal asuvatele majadele, inimestele ja keskkonnale.

Seoses plahvatusega on tehases töö seiskunud ning liinid plaanitakse taas käivitada homme või ülehomme. Plahvatuse järel lülitati välja ka elekter, seda Salumi sõnul profülaktika mõttes.

Kindlustussumma suurendamist Salum vajalikuks ei pea ning kõik riskianalüüsid on koos kindlustusettevõttega tema sõnul tehtud.

Päästetöötajad kiitsid tehasetöötajate kiiret ja adekvaatset reageerimist.

Varem on aripaev.ee kirjutanud, et kohustusliku vastutuskindlustuse lepingu on firma sõlminud If Eesti Kindlustuses 15 miljonile kroonile. OÜ Krimelte kuulub Tallinna kuue suurõnnetuse ohuga firma sekka. Kui kas või üheski neist toimub plahvatus, tulekahju või mürkgaaside vabanemine, võib see külvata surma ja kaost sadade meetrite, mõnel juhul kuni viie kilomeetri kaugusele. Suurõnnetuse korral küündib eriti ohtlik ala ettevõttest 50 meetri, väga ohtlik ala 175, keskmiselt ohtlik ala 250 ja ohuala välispiir 500 meetri kaugusele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077