24. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tech Group ühines IPO Automaatikaga

Tech Group ja IPO Automaatika otsustasid turusituatsiooni arvesse võttes ühte heita. Ühiseks nimeks saab Tech Group ning ettevõtete liitmise käigus nende tegevusala ei muutu.

Tech Groupi ja IPO Automaatika üks omanik Sven Siimar ütles aripaev.ee-le, et osalt võib ühinemise praeguse majandusolukorra arvele panna, teisalt oli see mõte neil juba natuke aega laagerdanud. „Protsess kujuneb nüüd sujuvamalt projekteerimisest kuni valmimiseni ja paberimajandust on vähem,“ rääkis Siimar ühinemisega saavutatud töövõidust ja kulude kokkuhoiust.

Liidetud ettevõtet hakkab juhtima Tech Groupi juhatus.

Siimar rääkis, et IPO Automaatika põhisuund oli enne projekteerimine ja Tech Groupil valmistuspool, osaliselt oli ettevõttel ka kattuvaid toiminguid. IPO töötajad võeti liitmise käigus üle ja nüüd on Tech Groupi all kokku ligikaudu 60 töötajat.

Toodan ehk automaatikaseadmed lähevad peamiselt Eesti turule. Ühe osa moodustab ka allhanketööd, mis lähevad koduvabariigist välja. „Käibe järgi läheb suurem osa ikka välja,“ ütles Siimar.

AS Tech Group on 2001. aastal loodud, Eesti kapitalil põhinev, tööstusseadmete valmistamisega tegelev ettevõte. Tegeletakse nii sarjatoodangu valmistamisega kui ka üksikseadmete ja prototüüpide arendamisega. Suuremahuliste projektide läbiviimiseks kaasatakse partnereid nii Eestist, Lätist, Leedust kui ka mujalt.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077