Autor: Mariliis Pinn • 6. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VKG Kaevandused ostis Las Vegases kombaini

24. septembril sõlmis VKG Kaevandused OÜ Las Vegases (USA), tarnelepingu, mille kohaselt tarnib USA suurettevõtte Joy Mining Machinery VKG Ojamaa kaevandusesse läbinduskombaini, mis maksab kolm miljonit dollarit.

Lepingule kirjutasid alla ühelt poolt VKG Kaevandused OÜ juhatuse esimees Toomas Põld ja teiselt poolt Joy Mining Machinery Ltd. president Ted Doheny, teatas firma.

Antud tüüpi kombain on esimene omataoline, mis Eestis tööle hakkab. Tänu alanud koostööle saab see olema ka maailma esimene põlevkivikaevanduses töötav läbinduskombain. Kombaini hinnaks kujunes üle 3 miljoni USD ehk üle 33 mln krooni.

Mõlemad pooled on veendunud, et valitud seade saab oma tööga Ojamaa kaevanduses suurepäraselt hakkama. Ettevõtete esindajad loodavad samuti, et sõlmitud leping on pika ja eduka koostöö algus. Esimesele lepingule järgnevad tellimused võivad tulla juba järgmisel aastal.

VKG Kaevandused OÜ juhatuse liige Toomas Põld: “Lepingu sõlmimisele eelnes pikk töö kohalike geoloogiliste ja kaevandamistingimuste uurimiseks ning seadme tehniliste võimete analüüsimiseks. See on esmakordne Eesti allmaakaevandamise ajaloos kui tööle hakkab nii võimas läbinduskaombain ja oleme kindlad, et antud kogemus on positiivne ja kasulik mitte ainult VKG-le, vaid ka kogu Eesti põlevkivikaevandamisele”.

Joy on kaevanduse läbinduskombainide tootmisel vanim ja kindel turuliider maailmas. Ameerika ettevõte jaoks on uus leping kõigepealt võimalus siseneda oma toodetega uutele turgudele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077