Autor: Mariliis Pinn • 6. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa kalakasvatajad tahavad hakata varustama restorane ja koole

Saaremaa kalakasvatused kavandavad investeeringuid, et luua tingimused toodangu müümiseks kohalikele toitlustusasutustele, koolidele ja lasteaedadele.

Pöide vallas asuva Kanissaare kalakasvatuse omanik Priit Lulla ütles Oma Saarele, et neil on plaanis ehitada kala eeltöötlushoone, mis annaks võimaluse müüa vikerforellifileed ja roogitud kala kohalikele restoranidele, spaadele ning koolidele ja lasteaedadele.

“Mönusa Villemiga oleme teinud vaikselt juttu, huvi on väga suur,” rääkis Lulla. “Ka koolid ja lasteaiad oleksid kohe huvitatud, sest neile on pandud kohustus pakkuda lastele kaks korda nädalas kala. Näiteks Tornimäe lasteaed on küsimas käinud.”

Suuremad potentsiaalsed ostjad oleksid siiski Kuressaare spaad ja restoranid, kuid selleks on vaja teha investeeringud ja dokumendid korda ajada.

“Kui ma toon merelt siiakala, võin ma seda müüa ükskõik kellele ja mismoodi tahes. Aga kui ma olen selle siiakala kasvatanud kasvatuses, siis ma võin ta maha lüüa, aga lahti lõigata ei või,” rääkis Lulla. Tema hinnangul on taoline olukord tekkinud Euroopa Liidu üldsõnaliste määruste väga täpse tõlgendamise tõttu Eesti ametnike poolt.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077