Ensto: ABB pakub meile väikest konkurentsi

Elektritehniliste toodete valmistaja Ensto
Enseki juht Üllas Täht tõdeb, et tootmist laiendav ABB pakub neile Eesti turul
väikest viisi konkurentsi.

Ensto Enseki juhi Üllas Tähe sõnul tootmist laiendav ABB üldjoontes ettevõttele Eestis konkurentsi ei paku. „Konkurentsi pakub ABB meile ehk lülitite ja pistikupesade turul. Muus osas on ettevõtete nomenklatuur erinev. Ei teadnudki, et nad oma tootmist laiendavad. Soovin neile palju edu,“ sõnas Tähe rõõmsal toonil.

Tähe sõnul on Ensto Ensekil tänavu hästi läinud. Nimelt ollakse suudetud tõsta müüki Eestis ca 10% võrra, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Sarnaselt ABB-le ekspordib Ensto Ensek 90% oma toodangust välisturgudele. „Ensto on suur kontsern, mis tegutseb 18 riigis. Ekspordime kõigisse neisse,“ sõnas Tähe. „Meie suurim turg on hetkel Soome ja väikseim Venemaa."

Tootmise laiendamise plaane Tähe sõnul ettevõttel ei ole. Samuti ei plaanita vallutada ka uusi välisturge. „Kui kontsern otsustab näiteks laieneda Lõuna- Ameerikasse või Kanadasse, laiendame ka meie oma eksporditavate maade nimistud,“ lisas Tähe.

Osale arutelus

  • Hille Tressum

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara