16. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kitmani poolaasta müük kasvas ligi 40%

Balti riikide ühe suurema kaubandussisustuse ning metall- ja puitmööbli tootja Kitmani andmetel kasvas nende poolaasta müük 39 protsenti, ulatudes 73,6 miljoni kroonini.

Aasta varem oli sama perioodi käive 52,8 ning 12 kuu müük ligi 109 miljonit krooni.

Kitmani juhataja Ilo Rannu kommenteeris, et näeb kasvu kaubandusliku külmtehnika vallas, mis on Kitmani jaoks uus ärisuund. „Metallist ja puidust kaubandussisustuse kõrval pakub Kitman nüüd ka külmtehnikat ning kaupluste sisustamist sellega. Pakume kaubandusele kogu paketti, mis ühe kaasaegse ostukeskkonna loomiseks vaja. Esimesed tööd on edukalt tehtud ning eesmärk on tõusta külmatehnika käibelt Eesti kolme juhtiva tegija sekka juba aasta lõpuks,“ rääkis Rannu.

Torutöötlemise mahu kahekordistamiseks investeeris Kitman sel suvel peamiselt omavahenditest 14 miljonit krooni torulaseri soetamiseks. Seade võimaldab Kitmanil töödelda aastas umbes 200 kilomeetrit toru ning on asendamatu erinevate torukonstruktsioonide puhul, samuti masinaehituses.

Kitmani tähtsamad eksporditurud on Soome, Rootsi, Läti ja Leedu, samuti Taani, Saksamaa, Venemaa ja Ukraina. Suurimate rahvusvaheliste klientide hulka kuuluvad Stockmann, K-Rauta, Anttila ja Sokos. Lätis ja Leedus on Kitman sisustanud mitmeid Stokkeri, K-Rauta, Sigulda Büvmaterjali ning Ehituse ABC kauplusi.

Uute suundadena tegeleb Kitman nüüdsest ka kaubanduses kasutatava külmtehnikaga, kassalaudade ja roostevaba mööbli valmistamisega suurköökidele. Kitman kuulub valdusfirmale NG Investeeringud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077