11. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elcoteqi juht: Eesti mees tuleb tööle ka 6000 krooniga

Elcoteq Tallinna juhi Heikki Mäki sõnul tulevad ka mehed 6000-9000 kroonise palga peale, võtmeküsimuseks on siin just edasised karjäärivõimalused.

Mäki sõnul on oluline Elcoteq Tallinna ja ka teiste suurte tootmisettevõtete puhul teha vahet erinevatel palgagruppidel. Elcoteqi lihttööliste palk on vahemikus 6000-9000 krooni. Oskustöölistel vahemikus 9000-15 000 krooni.

Teenistujate palgaskaala vahemikud on väga erinevad ja konkreetse inimese palk sõltub tema vastutuse ulatusest, kompetentsidest ja töötulemustest.

Hetkel on meeste ja naiste osakaal Elcoteqis 20-80 ning meeste osakaal on viimasel ajal kasvama hakanud.

”Ei ole sellega nõus, et mehed ei tule 6000-9000 kroonise palga peale. Ma usun, et siin on võtmeküsimuseks edasised karjäärivõimalused. Me maksame meestele ja naistele sama töö eest sama palka. Ei saa olla nii, et mehed peavad rohkem teenima sellepärast, et nad on mehed,” kummutas Mäki kahtluse, et ükski mees ju 6000 krooni eest tööle ei tuleks või et sama töö eest mehed kõrgemat tasu saavad.

Oma Tallinna töötajate palku Elcoteq külmutada ei plaani.

„Me ei näe, et palkade külmutamine aitaks meil saavutada seatud eesmärke. Küll aga oleme käesoleval hetkel juurutamas uut töötasustamise süsteemi, mille kohaselt palgatõus on otseses seoses töötajate töö tulemustega. Loogika peaks olema selles, et palk tõuseb sellel, kes midagi ka reaalselt ära teeb,” rääkis Mäki.

Mäki sõnul on Elcoteq senini suutnud tööjõuvoolavust hoida soovitud piires. „Meie eesmärk on hoida vabatahtlik tööjõu voolavus 10-15% peal. Sel juhul on võimalik pidevalt parandada ettevõtte tulemuslikkust: uued ideed, kõrgem motivatsioon. Eesti tööjõuturg hindab Elcoteqis töötanud inimesi väga kõrgelt, mistõttu üks peamistest lahkumise põhjustest seisneb selles, et neile pakutakse kõrgemat ametikohta samas valdkonnas,” rääkis Elcoteqi juht.

Enda palganumbrit Mäki avaldada ei soovinud. „Ma usun, et Elcoteq maksab mulle õiglast palka, mis on vastavuses minu kohustuste ja vastutusega,” ütles ta vaid.

Neljapäeval vastas aripaev.ee lugejate küsimustele Elcoteq Tallinna peadirektor Heikki Mäki..

Loe täispikka online-intervjuud SIIT

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077