8. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hinda sihtivad piimatootjad unustavad konkurentsi

Maag Piimatööstuse juht Valdis Noppel ütles aripaev.ee-le, et kardab paremat kokkuostuhinda nõudvate piimatootjate eesmärkide hägustumist ning konkurentsivõime kahjustumist.

"Igasugune katusorganisatsioon on enamikel juhtudel tervitatav, küsimus on selles, kui realistlikud on konkreetse ürituse eesmärgid," ütles Noppel vastuseks aripaev.ee küsimusele, kuidas piimatööstus suhtub möödunud nädalal tegevusplaane arutanud tootjate ühisrindesse.

"Kõige suuremaks ohuks pean (võrreldes ohuga tööstustele - toim) pigem ebastabiilsuse süvenemist sektoris tervikuna ja Eesti piimanduse pikemate eesmärkide hägustumist. Paneks kindlasti (piimatootjate - toim) koostöökogule südamele, et ei unustataks peamist, meie piimatoodete konkurentsivõimet avatud turul - olulist osa meie ühisest tulevikust," lisas Noppel.

Noppel ütles, et Eesti piimatootjate koostöökogu mõjutab kindlasti ka Maag Piimatööstuse koostööpartnereid. "Kindlasti mõjutab, kuid mitte üle keskmise, kuna minu andmetel oleme tootjatele makstava keskmise piimahinna tasemelt vabariigis paremuselt teisel positsioonil. Igaüks on oma valikutes vaba, kuid austan väga olukorrast tervikpilti tajuvaid koostööpartnerid," rääkis ta.

Noppel ei täpsustanud samas, kas Maag Piimatööstus omab ülevaadet, kui palju nende piimatootjaid Eesti piimatootjate koostöökogu tegevuses osaleb.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077