Autor: Mariliis Pinn • 1. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gaasi ja toasooja hinna tõus võib jääda väiksemaks

Kui nafta hind maailmaturul jätkab viimaste kuude langust ning USA dollar ei kalline, võib gaasi ja keskkütte hinna tõus varem väljaöeldust väiksemaks jääta.

Vastu suve teatasid kümnetesse protsentidesse küündivast hinnatõusust nii Eesti Gaas kui Tallinna Küte ja hinnatõusutaotlused olid konkurentsiametile sisse andnud ka paljude teiste linnade küttefirmad, kirjutas Postimees.

Konkurentsiamet, kes võib lubada hinnatõusu või nõuda hinna langetamist, võtab ameti raudtee- ja energiateenistuse juhataja Külli Haabi sõnul gaasi ja kütte teema uuesti üles oktoobris. «Kui selleks ajaks on viimase kuue kuu jooksul näiteks nafta hind langenud ja seetõttu ka gaas odavnenud, saadame kindlasti firmadele kirjad, kus palume hindu alandada,» lausus ta.

Ise ei tõtta ei Eesti Gaas ega küttefirmad hindu langetama ega varasemaid hinnatõusulubadusi revideerima, üksmeelselt kinnitatakse, et tuleb ära oodata konkurentsiameti otsus, kelle loata hindu muuta ei tohi, samas Haabi kinnitusel on nemad ette seadnud siiski vaid piirid, millest rohkem ei tohi gaasi või toasooja eest raha küsida. Hinna langetamiseks ei ole tema kinnitusel kellelgi ameti luba vaja.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077