28. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Olkiluoto tuumaelektrijaama ehituskulud on kasvanud 50 % võrra

Prantsuse ajaleht Les Echos kirjutas täna, et Olkiluoto tuumajaama ehitaja kulud on seoses suurema tööjõu hulgaga kasvanud poole võrra.

Prantsuse aatomielektrijaamade ehitaja Areva oli sunnitud saatma sinna töötajaid juurde, et töö kiiremini edeneks. Areva on juba lükanud reaktori valmimist kahe aasta võrra edasi ning nüüd peaks ehitus lõppema 2011. aastal, vahendas Kauppalehti.

Yle uudistega rääkinud Areva Soome juht Osmo Kaipanen ütles, et täpseid eelarvest üle minekuid on selles etapis veel raske prognoosida. Samas ei kinnita ta 50% suurust eelarve ületamist.

Samuti on kulusid kasvatanud üldine hinnataseme tõus. Prantsuse lehe andmetel on Areva kulud kasvanud 3 miljardi euro pealt 4,5 miljardini.

Olkiluoto ehitus sattus ka nädal tagasi uudistesse kui keskkonnaorganisatsioon Greenpeace nõudis sõltumatut hinnangut Olkiluoto 3 turvalisuse kinnitamiseks.

Soome radiatsiooniturvakeskus ütles pärast, et teeb ehitusplatsil erilise kontrolli turvalisuse kindlaks tegemiseks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077