Autor: Mariliis Pinn • 18. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohtla-Järve elanikud protestivad tsemenditehase vastu

Kohtla-Järve linnavalitsus sai elanikelt avaliku kirja, kus nõutakse, et kohalik võim ei lubaks VKG-l ehitada linna tsemenditehast, kuna nende arvates mürgitaks see senisest veelgi rohkem linna õhku.

39 allkirjaga avalikus kirjas nõutakse, et linnavalitsus peataks tsemenditehase ehitamise, avaldades lootust, et kohalik võim seisab eelkõige oma elanike, mitte VKG huvide eest, kirjutas Põhjarannik. Kirja autorid, kes nimetavad end linna alalisteks elanikeks, kirjutavad, et keemiaettevõtted on linna niigi saastanud ning tsemenditehas reostaks keskkonda veelgi, vaatamata moodsale tehnoloogiale.

Kohtla-Järve peaarhitekt Rita Burenkova ütles, et see on juba teine protestikiri kavandatava tsemenditehase vastu. "Siin on ainult emotsioonid, kuid mitte ühtegi konkreetset märkust või ettepanekut," sõnas ta.

Tsemenditehase rajamisse kavatseb VKG investeerida kuni 2,5 miljardit krooni ning seda on nimetatud seni Eesti kapitali suurimaks tööstusinvesteeringuks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077