Maag: 5.50 toorpiima kilohind ei ole reaalne

Piimatööstuse Maag tegevjuhi Valdis Noppeli
sõnul ei ole põllumehi rahuldav 5.50 kroonine toorpiima hind praegusel hetkel
reaalne.

Maag piimatööstuse tegevjuht Valdis Noppel ütles aripaev.ee’le et Eestimaa Põllumeeste Liidu soov küsida toorpiima kokkuostu kilohinna eest kroon kõrgemat hinda ei ole praegust turgu arvestades kuigi reaalne. Praegu maksab toorpiima kilo 4.50 krooni, eelmisel aastal aga oli kilohind krooni võrra kallim ehk 5.50. Nüüd on otsustanud piimatootjad panna töösturid fakti ette ning nõuda eelmisel aastal kehtinud kilohinda. Juhul, kui nõutut ei saavutata, ollakse võimelised korraldama Saksamaal toimunuga ligilähedast protestaktsiooni.

„Hetkel ei ole selline toorpiima hind kindlasti reaalne, kõik sõltub ju turust,“ sõnas Noppel. „Mina olen arvamusel, et kilepakis piim peaks poeletil maksma 10 krooni. Mitte 7 krooni nagu praegu. See on natukene alahinnatud,“ arvas juht.

Noppel sõnas, et kindlasti ei ole 4.50 kilohind normaalne ning see ei ole kohe kindlasti töösturite soov. „Kui piima letihind oleks 10 krooni, siis saaksid oma osa nii põllumees, kui ka tööstur kaetud."

Küsimusele, kas oleks kuidagi võimalik fikseerida toorpiima kilohind nii, et mõlemad osapooled oleksid rahul, vastas piimatööstur, et vabal turul on väga raske hinda fikseerida. „Vabal turul on midagi fikseerida väga raske. Eks olete ka ise täheldanud, et mõned tooted on poodides pikka aega ühe ja sama hinnaga. Piim kahjuks selline toode ei ole. Mina olen siiski arvamusel, et piim ei tohiks maksta all 10 krooni ega üle 15 krooni. Siis saaksid oma osa nii põllumees ja tööstur ning ka tarbija lepiks sellega,“ on Noppel veendunud.


Osale arutelus

  • Hille Tressum

Toetajad

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

Käsi­raamatud