5. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Onistari vara müüakse enampakkumisel

Tallinna kohtutäitur Kaire Põlts müüb enampakkumise teel alghinnaga 143 miljonit krooni Onistarile kuuluvad kinnisasjad, selgub ametlikest teadaannetest.

Ühiselt müüakse enampakkumisel kahte ärimaad Viljandi mnt ääres. Kinnistutel paikneb tootmiskompleks ja sellega seotud ehitised, rajatised ning vara alghind on kokku 77,75 miljonit krooni.

Müüki läheb Tallinnas Viljandi mnt 22A asuv 3123 m² ärimaa. Kinnisasjal on ühishüpoteek 18,75 miljonit krooni suuruses summas, intressimääraga 20 % hüpoteegisummalt aastas ja kõrvalnõuetega 2 miljoni krooni suuruses summas Tallinna Äripanga kasuks.

Kinnistu on kaaskoormatud kinnistu nr. 3246. Ühishüpoteek summas 35 miljonit krooni AS Rietumu Banka kasuks.

Teiseks müüakse Tallinnas Viljandi mnt 22B asuv 4511 m² ärimaad, millel on ühishüpoteek summas 18,75 miljonit krooni, intressimääraga 20% hüpoteegisummalt aastas ja kõrvalnõuetega 2 miljoni krooni suuruses summas Tallinna Äripanga kasuks. Ärimaa on kaaskoormatud Tallinna kinnistu nr. 3154. Ühishüpoteek summas 35 miljonit krooni Rietumu Banka kasuks.

Eraldi müüakse enampakkumisel samuti Tallinnas Viljandi mnt 22C aadressiga ärimaad pindalaga 9078 m². Kinnistul paikneb tootmiskompleks ja sellega seotud ehitised, rajatised. Vara alghind on 65,25 miljonit krooni.

Kinnisasjal on hüpoteek summas 25 miljonit krooni AS Rietumu Banka kasuks. Lisaks veel hüpoteek summas 21,25 miljonit krooni piiratud vastutusega Suurbritannia registreeritud äriühing Tintrade Limited kasuks.

Offshore-firma Tintrade Ltd on erasadama Paldiski Põhjasadam valdaja Paldiski Sadamate AS omanik. Tintrade on seotud kütusefirmaga Saurix Petroleum ja Paldiski Sadamate juhtfiguuride Aleksandr Nakonetšnõi ja Aleksei Tšuletsiga.

Enampakkumine toimub Rietumu Banka, Tintrade Limited, Äripanga ja Eesti Vabariigi (maksu- ja tolliameti Põhja maksu- ja tollikeskuse kaudu) nõuete rahuldamiseks.

Nõuete rahuldamisel võetakse aluseks järjekoht. Kohtutäitur Kaire Põltsi sõnul omab esimest järjekohta Rietumu Banka ja Tintrade Limited, teist järjekohta omab Äripank. Maksuamet on tinglikult kolmandal kohal oma nõudega. Onistaril on 04.08.2008 seisuga maksuvõlg 32,519 miljonit krooni, millele lisandub intressivõlg.

Põlts märkis, et kuna ei ole teada, millise hinnaga Onistari kinnisasjad maha müüakse ning seetõttu on võimalik, et tagapool olevad nõuded jäävad rahast ilma ning ka nende hüpoteegid või nõuded kustutakse. Enampakkumisel saadud summa jaotatakse vastavalt järjekohtadele. „Arvan, et päris ilma nad ei jää,” ütles kohtutäitur.

Enampakkumistel osaleda sooviv isik peab tasuma tagatisraha 10 % müüdava vara alghinnast. Ostja peab kohe pärast enampakkumise lõppemist tasuma 1/10 ostuhinnast, ülejäänud hind tuleb tasuda 15 päeva jooksul.

Onistari nõukogu liige Jaan Mölder teemat kommenteerida ei soovinud, teine nõukogu liige Igor Savenkov pani toru ära, kuuldes, et helistab ajakirjanik.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077