31. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vopak suurendas osalust Vopak E.O.S.-is

Royal Vopak (Vopak) teatas, et suurendas oma osalust Eestis registreeritud kütusetransiidifirmas Vopak E.O.S. 35 protsendilt 50 protsendile.

Vopak realiseeris ostuoptsiooni, mille ta omandas pärast ühisettevõtte asutamist tänavu 23. aprillil. Nüüdseks realiseeritud optsioon oleks kaotanud kehtivuse 31. augustil. Tehingu tulemusel võrdub Vopaki osalus kaasaktsionäri N-Transi osalusega. N-Trans on juhtiv eraõiguslik transporditeenuste operaator Venemaal, endises Nõukogude Liidus ja Balti riikides.

N-Trans ja Vopak panid leivad ühte kappi, et kasutada regiooni kütuseterminale efektiivsemalt. Tallinna sadamal on strateegiline asukoht naftatoodete eksportimisel Venemaalt, Valgevenest ja Kasahstanist, edastas ettevõte. Tallinna 73 mahutit võimaldab ümber laadida 740 000 kuumeetrit heledaid ja tumedaid naftatooteid, on olemas suurepärane raudteeühendus. Süvasadamasse pääseb laadimiseks igas suuruses laevu.

Vopak E.O.S. prognoosib oma 2008. aasta heledate ja tumedate naftatoodete töötlemismahuks 15 miljonit tonni, mis teeb temast Balti riikide suurima naftasaaduste logistikaterminali. 2008. aasta lõpuks kavatseb Vopak E.O.S. suurendada olemasoleva mahutipargi võimsust veel 200 000 kuupmeetri võrra.

Royal Vopak on maailma suurim sõltumatu terminalioperaator, mis on spetsialiseerunud vedelate ja gaasiliste kemikaalide ning naftatoodete ladustamisele ja käitlemisele. Vopak opereerib 31 riigis 76 terminali, mille kogumahutavus on rohkem kui 26 miljonit kuupmeetrit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077