Autor: Liis Kängsepp • 17. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kauppalehti: on oodata kütuse odavnemist

Teisipäeval tegi toornafta maailmaturuhind suurima kukkumise viimase 17 aasta jooksul ning odavnemine jätkus eilegi, kirjutas Kauppalehti.

"Toornafta hinna alanemine mõjutab kütuste hindu Soomes, kui nafta hinnad püsivad all veel mõne päeva. Kui nafta hind hakkab siiski üles ja alla liikuma, ei pruugi tarbijahinnad sellele ülemäära reageerida, sest turud on ebakindlad ja närvilised," lausus Soome nafta- ja gaasiliidu juht Jarmo Nupponen.

Teisipäeval maksis naftabarrel maailmaturul 138 dollarit, aastaga on hind kasvanud pea poole võrra. Isegi veel juuli algul maksis naftabarrel 147 dollarit.

„Põhjust, miks nafta peaks olema nii kallis, pole,“ sõnas Nupponen, „USAs vähenes sel suvel esimest korda nii 20 aasta jooksul bensiinitarbimine, aga seda ei ole veel näha kütusehinna languses.“

Nuppose sõnul on hindade alanemiseks mitmeid põhjuseid. Ta loetleb USA kinnisvarakrahhi, Brasiilia kütusetööliste streigi lõpp ning Nigeeria üldise olukorra paranemist.

Ühes naftabarrelis on 159 liitrit toornaftat.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077