Autor: Mariliis Pinn • 15. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bush lubab USA rannikuvetes taas naftat otsida

USA president George W. Bush tühistas 28 aastat kehtinud keelu, millega ei lubatud USA rannikuvetes naftat otsida ja puurida.

Vabariiklaste partei toetab enne novembrikuiseid presidendivalimisi kodumaise naftatoodangu suurendamist, kuna inimesed on mures energiahinna kasvamise pärast, vahendas The Financial Times.

Seni on demokraadid olnud USA rannikuvetes nafta puurimise vastu, seetõttu on vabariiklased neid rünnanud väites, et nad takistavad välisnaftast sõltumise vähendamist.

„Ameeriklaste ja nende tohutute naftaressursside vahel on vaid kongress, pall on nende väljakul,“ sõnas Bush. Nimelt peab kongress tühistama veel teise puurimist keelava määruse.

Valge maja hinnangul on USA rannikuvetes 18 miljardit barrelit naftat, millest piisaks USAle 10 aastaks, kui tarbimine ei muutu.

Demokraatide presidendikandidaat Barack Obama teatas, et puurtornide rajamine on aeganõudev ja see ei lahendaks lõplikult USA energiamuresid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077