7. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

General Electricu juhil veel kuus kuud armuaega

General Electricu tegevjuhil Jeff Immeltil on oma ametikoha säilitamiseks aega kuus kuud, kirjutas eilne ajaleht The New York Post.

Maailma ühe hinnatuima juhi tegevus sattus tugeva kriitika alla aprillis, kui tööstuskonglomeraat teatas, et ettevõtte esimese kvartali kasum kukkus 12 protsendi võrra 4,4 miljardi dollarini ehk 44 USA sendini aktsia. Analüütikud ennustasid siis ettevõtte kasumiks 51 senti aktsia kohta. Mõned nädalad varem oli Imemlt kinnitanud, et ettevõttes läheb kõik hästi.

General Electricu aktsia hind kukkus pärast kvartalitulemuste avaldamist üle kümne protsendi, aasta algusega võrreldes on ettevõtte aktsia kukkunud veerandi võrra, võrreldes Immelti ametisse asumise ajaga 2001. aasta septembris on aktsia hind jäänud samale tasemele.

Ajaleht tsiteerib kolme anonüümsust palunud institutsionaalset investorit, kelle sõnul on ettevõtte juhil ettevõtte majandustulemuste parandamiseks aega aasta lõpuni.

General Electric teatab teise kvartali majandustulemustest reedel. Analüütikud ootavad, et ettevõte teenis kasumit umbes 53 USA senti aktsia kohta, aga kui kompaniil ei ole õnnestunud kasumiaruandesse kanda liisingufirma Penske Truck Leasing osaluse müügist saadavad 219 miljonit dollarit, võivad tulemused taas ootustele alla jääda, kirjutab ajaleht.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077