28. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valio Balticu käive kasvas I kvartalis 450 mln kroonini

Valio Baltic ASi tegevdirektor Kari Finska ütles, et Valio Baltic ASi käive kasvas tänavu I kvartalis möödunud aastaga võrreldes 48%, ulatudes ligi 450 miljoni kroonini.

"Ligikaudu pool müügitulust tuli Balti riikidest ja teine pool eksportturgudelt, kus põhiline müük tuleb juustust. Valio Balticu kasutatavast toorpiimast kulub 60% juustu tootmisele. Kogu valmistatavast juustust müüakse ca 90% väljaspool Balti riike. Juustu hinnad maailmaturul on tänaseks langenud aastatagusele tasemele, samas on Eestis toorpiima hind oluliselt kõrgem kui aasta tagasi. Samuti tõusevad jätkuvalt transpordikulud. See kahandab märkimisväärselt meie konkurentsivõimet ning teeb tuleviku suhtes pigem ettevaatlikuks," rääkis Finska aripaev.ee-le.

Valio Baltic AS gruppi kuuluvad Valio Eesti AS, Võru Juust AS ning Läti ja Leedu tütarettevõtted.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077