23. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endiste Skype’i omanike puiduäri leidis jälle uue omaniku

Skype’i asutaja Toivo Annuse ja Skype Eesti tegevjuhi Sten Tamkivi loodud puidukaubandusfirma Aurex Timber on leidnud uue omaniku.

2005. aastal loodud ettevõtte osanikeringi kuulusid algul lisaks Annusele, Tamkivile ka Kalju Rüütli, Arvi Viilu, Andres Pagarand ning Jaak Koidu.

2007. aastal olid Annus ja Tamkivi ettevõtete osanikeringist lahkunud, samuti ka Rüütli ja Pagarand, omanikeks jäid Viilu ja Koidu. Osanike ringi lisandus Riin Maiste.

Ettevõte tegevjuht Vahur Nurm ütles, et oma osaluse on müünud Riina Maiste. Kes Maiste suurosaluse ettevõttes ostis, Nurm öelda ei soovinud.

"Tegu on olematu ettevõttega. Tegevuse suhtes null ettevõte," ütles Nurm, tuues põhjuseks ebasoodsad äritingimused Venemaal. "Puitu ei saa kätte ega liikuma."

"Loeme tibud kokku ja vaatame, mis teha. Kas ettevõte lõpetada või...," arutles ta, märkides, et tegelikult pole ettevõte kunagi midagi erilist teinud.

Firma äriidee oli algselt peamiselt kasepuidu importimine Venemaalt ja müük Eesti puidutööstusele.

Nii Sten Tamkivi kui ka Toivo Annus olid Skype'i omanikud kuni firma müümiseni eBayle.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077