Prokurör loeb Weroli eksjuhtide süüdistust ette kolmapäevani

Prokurör Marge Püss lõpetab Weroli
eksjuhtide süüdistuse ettelugemise alles kolmapäeva hommikuks. Alles kolmapäeva
pealelõunaks kutsus kohus välja esimese tunnistaja.

Tartu maakohtu andmetel jätkab prokurör homme hommikul Jõgeva kohtumajas süüdistuse avaldamist. Ettevõtte vara väljakantimise kõrval süüdistab prokurör Weroli eksjuhte ka rahapesus, võltsimises ja ametiseisundi kuritarvitamises.

Kui kogu süüdistus saab ette loetud, küsib kohtunik Weroli endistelt juhtidelt Erki Aavikult, Helmo Hainsoolt ja Tõnu Jaanimetsalt, kas nad tunnistavad end süüdi selles, et firma sai omal ajal kümneid miljoneid kroone kahju.

Alles seejärel saab kohus minna tunnistajate kuulamise juurde.

Kõige suurem kahju tekkis Werolile rapsiseemne ülevarumisest. 2005. aastal ostsid veel riigi omandis olnud Weroli juhid rapsi kokku kümneid tonne enam, kui nõukogu neid oli volitanud. Seejuures maksis Werol rapsi eest maailmaturu hindadest rohkem.

Osale arutelus

Toetajad

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

Käsi­raamatud