Autor: Mariliis Pinn • 15. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Premia Grupi I kvartali käive kasvas 50%

Kogu Premia Tallinna Külmhoone Grupi 2008. aasta I kvartali käive koos Leedus asuva Premia KPC’ga ja Lätis asuva Premia FFL-iga oli 143,6 miljonit krooni, kasvades võrreldes 2007.aasta I kvartaliga 50% ehk 48 miljoni krooni võrra.

Eestis asuva Premia Tallinna Külmhoone käive oli 2008.aasta I kvartalis 86,4 miljonit krooni, teatas firma.

„Kasv tuli peamiselt Lätist ning ka edaspidi näeme kasvuvõimalusi just Läti turul. Premia hoiab Eestis jätkuvalt jäätiseturul turuliidri positsiooni 40%-lise väärtuselise turuosaga ning Eestis teisel kohal olevat Balbiinot edestame tänaseks juba 10%ga. Leedus hoiame eesmärgipäraselt 25%list turuosa,“ kommenteeris Premia Tallinna Külmhoone juhatuse esimees Kuldar Leis ettevõtete käekäiku.

„Tooraine hinnatõus on loomulikult mõjutanud ka Premia ettevõtete majandustegevust ning tootmise efektiivistamise eesmärgil oleme käesoleval aastal soetanud uue jäätiseliini, mis kohe-kohe on turule andmas ka esimesi uudistooteid,“ sõnas Leis. „Katsume oma tooteportfelli hoida hästi tasakaalus ning seetõttu oleme varasematest aastatest rohkem tähelepanu pööranud sügavkülmutatud toodete kategooriale, eelkõige meie enda Maahärra kaubamärgi arendamisele. Senistele pelmeenidele ja aedviljadele lisaks on turul nüüd näiteks ka pizzad ja mitmesugused pirukad,“ rääkis Leis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077