Kaasik: Eestist kallim elektri hind Lätis on lühiajaline

Eesti Energia finantsdirektor Margus Kaasik
ütles, et ettevõtted hinnatõusu tõttu naaberriikide vahel kolima kindlasti ei
hakka, sest elektri odavam hind Eestis on lühiajaline nähtus.

Kaasik rääkis, et Läti kallim elektri hind on tegelikult ajutine nähtus, sest aja jooksul jõuab Eesti sellele niikuinii järele. „Mingi hetk saab meil olema suhteliselt sama hind. See ei ole asi, mis pikaajaliselt kehtib.“ Samuti pole tema sõnul Lätis nii võimsaid tööstuseid, mis ainult elektrist elatuks ja mille kolimine tootmist odavamaks teeks. Peale selle peaks need olema väga suured, mida on Kaasiku hinnangul keerukas ja raske kolida.

Eesti Energia tütarfirmal E.Energyl on praeguse seisuga väga vähe kliente, kuna Lätis oli elektri hind siiani veidi madalam kui Eestis. „Lätis oli turuhind nii madal, et polnud mõtet endale väga palju kliente hankida,“ ütles Kaasik ning lisas, et nüüd pärast hinnatõusu on plaanis ka klientide hulka suurendada.

Lätis on elektri hind turuhinnapõhine, mistõttu peegeldub sealses hinnas otseselt elektrituru olukord. Eestis baseerub elektri hind 100% kulupõhisel hinnal.

Eile tutvustas Eesti Energia 5protsendilist elektrienergia hinnatõusu Eestis, mis hakkab kehtima alates juulist, ning märkis, et tulevikus oleks hinnamuutus sujuv, siis plaanib ettevõte hinda korrigeerida edaspidi kord aastas.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara