Autor: Agnes Ojala • 1. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltika jaemüük kasvas esimeses kvartalis 5 protsenti

Baltika jaemüük kasvas esimeses kvartalis 5%, ulatudes 225 miljoni kroonini, ettevõtte müügituluks kujunes 266 miljonit krooni.

Märtsis avas Baltika teise Montoni kaupluse Tšehhi turul ning näitas positiivset tulemust Kesk- ja Ida-Euroopas, kus müügikasvu näitasid Ukraina, Venemaa ja Poola turud, teatas ettevõte.

Baltika märtsi konsolideeritud müügitulu ulatus 90 miljoni kroonini, maade lõikes kasvas märtsis jaemüük eelmise aastaga võrreldes Poolas 22%, Ukrainas 13%, Venemaal 6% ja Lätis 5%. Eestis ja Leedus jaemüük vähenes vastavalt 14% ja 16%.

Baltika juhatuse esimees Meelis Milder tõi märtsi müüke kommenteerides välja positiivsed arengud Ukrainas, Venemaal ja Poolas, kuid rõhutas, et aktiivselt jälgitakse ka Balti turgudel toimuvat. „Kindlasti ei tahaks esimese kvartali müükide põhjal anda hinnangut kogu hooajale Baltikumis. Varajased lihavõttepühad, ümberehitatuseks suletud müügipinnad ning külm ja lumine märts vähendasid küll kevadkollektsioonide müüki, kuid ilus ilm on inimesed taas poodi toonud,“ rääkis Milder.

Oluliseks sammuks laienemisel oli Baltikale möödunud kuul teise kaupluse avamine Tšehhis. Märtsis Ostravas avatud Montoni pood tähistab ettevõtte sisenemist juba teise Tšehhi suurlinna.

Baltika Grupp on kiirelt kasvav rõivakaubandusettevõte, mis tegutseb Baltikumi ja Ida-Euroopa turgudel. Grupp opereerib Montoni, Mosaici, Baltmani ja Ivo Nikkolo jaekette seitsmel turul – Eestis, Lätis, Leedus, Poolas, Ukrainas, Venemaal ja Tšehhis. Märtsi lõpus oli Baltika Grupil 124 kauplust müügipinnaga ca 24 000 ruutmeetrit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077