Naftabarreli hind käis ülalpool 110 dollarit

Nafta hind kerkis eile õhtul 110,20
dollarini barrel, sest dollari kursi langus uuele rekordmadalale tasemele pani
investoreid/spekulante otsima kaitset valuuta nõrgenemise vastu.

Täna hommikul on musta kulla hind mõnevõrra langenud. Singapuris oli nafta aprillilepingute hind 109,73 dollarit barrel.

Fundamentaalsete näitajate poolest pole suurt midagi lahti. USA energeetikaministeeriumi statistika kohaselt kasvas nafta laoseis möödunud nädalal Ühendriikides kolm korda rohkem kui analüütikud ootasid. Rahvusvahelise energeetikaagentuuri (EIA) statistika kohaselt on märgatavalt kasvanud ka bensiini laoseis. Kuid positiivsete statistiliste mõju jäi lühiajaliseks.

„Oli näha, et nafta hind sai kerge löögi pärast seda, kui EIA andmed olid avaldatud,” lausus uudisteagentuurile AP Commonwealth Bank of Australia toorainestrateeg David Moore. „Paraku kestis see ainult lühiajaliselt ning nafta hinnad läksid üles ja üles,” lisas ta. „Mõned investorid vaatavad naftat ja teisi tooraineid kui kaitset nõrgeneva dollari ning võib olla ka inflatsiooniohu vastu,” põhjendas Moore nafta hinna kiiret tõusu viimastel päevadel.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara