Nokia tahab Rumeenia tehases sisse seada kuni 70tunnist töönädalat

Nokia ei ole kohalike allikate andmetel
rahul Rumeenia tööajaseadusega, kuna selle kohaselt ei ole võimalik inimesi
60-70 tunniks nädalas tööle rakendada.

Kohalik tööajaseadus lubab praegu ettevõtetel kehtestada kuni 48tunnise töönädala. Seeurope.neti ja Kauppalehti andmetel aga on Nokia Romania tegevjuht John Guerry käinud kohtumas riigi tööministri Paul Pacuraruga, et arutada seaduse leebemaks muutmist.

Rumeenia ametiühingute organisatsiooni Cartel Alfa peasekretäri Bogdan Hossu sõnul olevat Guerry Pacurarule teinud ettepaneku muuta Rumeenia seadus paindlikumaks, et Nokia uues Jucu tehases võiks kehtestada 60-70tunnise töönädala.

Hossu nimetas Nokia eesmärki „uueks orjapidamise vormiks“.

Guerry ettepanekule vastas Rumeenia tööminister: „Töö, pere ja võrdsete võimaluste ministeerium võtab vastu kõik ettepanekud muuta tööjõuturg paindlikumaks. See teema on juba ministeeriumi kavades, eriti alates liikmesriigi staatuse saamisest ja just seetõttu, et Euroopa direktiiv viitas samale järeldusele.“

Minister märkis ära, et ajaks, mil Nokia järgmisel nädalal tehase ametlikult avab, on ettevõttes juba tööl 200 inimest.

Kokku plaanib Nokia Jucu tehasesse värvata ligi 3500 inimest. Samas lõpetab ettevõte praegu tootmist Saksamaal Bochumi tehases.

Osale arutelus

  • Agnes Ojala

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara