Autor: Agnes Ojala • 20. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vastse-Kuuste juht: vaevalt et uurimisest midagi muutub

Vastse-Kuuste Lihatööstuse juht Urmas Jürgenson ei usu, et Euroopa Komisjoni uurimisest jaekaubandusturul midagi muutuda võiks.

Euroopa Parlamendi president Hans-Gert Pöttering kutsus esmaspäeval, 18. veebruaril, Euroopa Komisjoni konkurentsi peadirektoraati üles uurima ELi selvehallide sektori koondumise negatiivset mõju turule.

„Uurimine uurimiseks, mis sest ikka. Vaevalt et sellest midagi muutub,“ oli Jürgenson skeptiline.

Tema sõnul ei ole suurte kaubanduskettide nõudmistes ka midagi väga erilist. „Eks tingimused on nagu ikka. Inimene pole kunagi millegagi rahul ja kui olekski rahul, siis oleks see tagasiminek. Nemad omalt poolt tahavad paremat hinda, meie madalamat allahindlusprotsenti. Nii see käib,“ rääkis Jürgenson.

Samas tunnistas ta, et praegu on olukord 5 aasta tagusega muutunud. „Kindlasti on tunda vahe. Allahindlusprotsendid on läinud suuremaks. Nii nagu meil on palgakulud kasvanud, on ka neil, ja kõik tahavad soodsamalt kaupa kätte saada,“ sõnas lihatööstuse juht.

Jürgensoni arvates peaks turg ise paika panema, kes kui palju nõuda saab. „Igal ketil on oma juurdehindluse protsent. Üks müüb odavamalt ja teine kallimalt. Lõpuks otsustab siiski tarbija, kust ta oma ostud teeb,“ lisas ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077