Portugal rajab maailma suurima päikeseelektrijaama

Portugal kavatseb juba 2010. aastaks kogu
tarbitavast energiast 45% saada taastuvatest allikatest. Valitsuse hinnangul on
peagi võimalik jõuda isegi 60%ni.

Ühe osana plaanist luuakse näiteks Lõuna-Portugali Moura linna külje alla suur päikesepaneelide väli. Kokku pannakse Euroopa kõige päikeselisemale 130 hektari suurusele väljale 2525 tenniseväljaku suurust paneelidega kaetud raami, mis end pidevalt liigutavad, et kinni püüda võimalikult palju päikeseenergiat, kirjutas BBC.

Sellega saab Moura elektrijaam maailma suurimaks fotoelementidel töötavaks elektrijaamaks, olles konkurentidest viis-kuus korda suurema võimsusega. Elektrijaama omanik Acciona kavatseb sellega aastas katta 30 000 kodu elektrivajaduse.

Praegu on Portugalis kasutatavast elektrienergiast taastuvatest allikatest toodetud 39%.

Osale arutelus

  • Agnes Ojala

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara