30. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Putin võib saada Medvedjevi järglaseks Gazpromis

Ajaleht Kommersant kirjutas täna, et Vladimir Putinist võib saada Dmitri Medvedjevi järglane Gazpromis. Täna kukub tähtaeg kandideerimaks firma direktorite nõukogusse.

4. veebruariks heaks kiidetavas nimekirjas puudub pretendent nõukogu juhi kohale, kus praegu troonib Venemaa asepeaminister ja 2. märtsil riigi presidendiks kandideeriv Dmitri Medvedjev. Avalikkus ning gaasiga seotud ringkonnad spekuleerivad Putini nimega.

Gazpromi direktorite nõukogu koosneb 10 liikmest. Neile magusatele kohtadele kandideeris eile hommikuse seisuga 42 inimest, kelle nimed on paraku salastatud. Oma kandidatuuri võib aga üles seada keskööni. Mullu kandideeris Gazpromi direktorite nõukokku 26 isikut.

Medvedjev pääses Gazpromi direktorite nõukokku esmakordselt 2000. aastal.

Paar päeva tagasi avaldas Kommersant, et Venemaa plaanib koos teiste endiste sotsialismimaadega OPECi tüüpi organisatsiooni, mis reguleeriks maagaasi tootmist ja müüki.

Venemaa kutsub selleks aprillis kokku Kasahstani, Valgevene ja teiste riikide rahvuslikud gaasifirmad. Loodava MANNGO nimelise Vene gaasi-OPECi peakorter hakkab asuma Moskvas ning oletatavasti saab Venemaa ka uue gaasikartelli juhiks.

Kommersant lisas, et MANNGO suurendab venelaste mõjuvõimu senises gaasi eksportivate riikide ühenduses, kus Venemaa konkureerib suuri gaasimaardlaid omava Iraaniga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077