Autor: Sten-Aleks Pihlak • 30. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elcoteq hülgas mobiilid

Elcoteq Tallinn on visanud üheks oma põhiliseks ekspordinumbriks olnud mobiiltelefonid üle parda ning tüürib nüüd laeva hoopis digibokside ja LCD-telerite poole.

"Iga toote puhul on oluline selle valmistamise asukoht ja kaugus lõppturust. Peame vaatama, kus on kliendid, ning peame olema nendele lähedal. See oli ka põhjus, miks oleme vähendanud oluliselt mobiilide osakaalu Eestis. Oleme siin Eestis vähemalt 24 tunni võrra kaugemal kui Ungari Kesk-Euroopast," selgitas ASi Elcoteq Tallinn tegevjuht Heikki Mäki, kelle sõnul on mobiiltelefonide asemel suurendatud oluliselt sidevõrguseadmete osakaalu ja täiesti uue suunana tungitud koduelektroonika valdkonda, kirjutas Äripäev.

"Meil on väga tugevalt kasvanud sidevõrguseadmete osa ja tooted on läinud palju keerulisemaks. Täiesti uue suunana on sisse tulnud aga koduelektroonika ja praegu tehaksegi siin näiteks digibokse," rääkis Mäki, kellel sõnul võib just koduelektroonika osa ASis Elcoteq Tallinn edestada tulevikus sidevõrguseadmeid. "Koduelektroonika on väga võimas valdkond ja kasvupotentsiaal on seal väga suur. Pole välistatud, et tulevikus on võimalik osta ka meil poest Eestis valmistatud digibokse ja Eestis valmistatud osadega LCD-televiisoreid," kuulutas Mäki.

Mäki: sihikul suured tegijad

Küsimusele, millal võiks see teoks saada ja milliste firmade imevidinaid hakkaksid eestlased kokku panema, pidas Mäki paremaks vaikida. Küll aga poetas ta, et digibokside ja LCD-telerite puhul oleks tegu suurte firmadega.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077