25. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljandi mööblitööstus hakkab välja surema

Viljandi firma Dan-Est Timber sulgeb 3. märtsil puiduosakonna ning koondab 19 inimest, teised mööblitootjad ühinevad ja spetsialiseeruvad ümber.

Üheks sulgemise põhjuseks nimetas ettevõtte tegevdirektor Tarmo Rattasep seda, et eelmisel aastal kallines saematerjali hind ligikaudu 50 protsenti.

«Mööbli hinda polnud samal ajal võimalik tõsta ning meie potentsiaalsed tellijad on seetõttu tootmist vähendanud,» selgitas Rattasep Sakalale.

Mööblitööstusele koitnud kehvade aegade tõttu lõpetab senises mahus tootmise ka Sürgaveres asuv aktsiaselts Eerung. Ettevõte otsustas liituda osaühinguga Eesti Höövelliist ning spetsialiseeruda ümber liistude tootmisele. Mõlema ettevõtte omanik on Rootsi ettevõte Estinvest AB.

«Perspektiivis on näha mööblitööstuse kasumlikkuse langust,» ütles Eesti Höövelliistu juhataja Andrus Rooks, kes hakkab ühinevat firmat juhtima. «Seevastu liistutööstus on kasumlik. Meil napib pidevalt nii töötajaid kui tootmisressursse ja liitumisega loodame seda leevendada.»

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077