8. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börsikommentaar: Norma aktsionäride esikümnes suured muutused

Norma aktsiatega on viimsetel päevadel tehtus suuri tehinguid, mille käigus on omanikku vahetanud pea viis protsenti ettevõtte aktsiatest.

Norma aktsiaga sooritati täna kella kolmveerand ühe ajal kaks plokktehingut, mille käigus vahetas omanikku üle poole miljoni väärtpaberi ehk neli protsenti aktsiatest.

Kahe tehinguga vahetas omanikku kokku 529503 aktsiat hinnaga 5,05 eurot (79,02 krooni aktsia). Analoogilised, ehkki kordades väiksema mahuga kaks tehingut hinnaga 5 eurot (78,23 krooni) sooritati eile. Nende kahe tehinguga vahetas omanikku kokku 110 000 aktsiat.

Nii palju Norma aktsiaid on lisaks suuromanikule Autolivile, vaid ING Luxembourgil ja SEBi kliendikontol. Investeerimispanga ING Luxembourgi kontol on Eesti väärtpaberite keskregistri andmetel 1,09 miljonit Norma aktsiat, mis moodustab 8,27 protsenti ettevõtte aktsiatest. Norma kolmanda kvartali majandustulemuste aruande kohaselt oli sellel kontol 30. septembri seisuga 7,8 protsenti aktsiatest ehk 62 tuhat aktsiat vähem.

Üks suurtest Norma aktsiate müüjatest on viimastel kuudel olnud Hansa Ida-Euroopa aktsiafond. Eelmise aasta seisuga kuulus fondile 894 503 autode turvaseadmete tootja aktsiat, mis moodustas 6,8 protsenti ettevõtte aktsiakapitalist. Tänaseks on sellest järel vaid 389503 väärtpaberit ehk 3,95 protsenti aktsiatest.

Investeerimisfoorumites spekuleeritakse, et viimaste päevade suurte aktsiapakkide liikumiste taga on Ida-Euroopa aktsiafond müügi- ning spekulatiivne investeerimisfond Gild Arbitrage ostupoole pealt. Paraku on tänased mahud olnud liiga suured, et see tõsi oleks. Gild Arbitragel on juba pea nelisada tuhat Norma aktsiat.

Aga selge on see, et Norma aktsiate omanike esikümme on teinud läbi üsna suured muutused.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077