Autor: Agnes Ojala • 17. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuest aastast kasvab keskmise Eesti pere elektriarve 17 krooni kuus

Tulenevalt alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seadusest hakkavad 1. jaanuarist 2008 elektritarbijad maksma igalt kasutatud elektri kilovatt-tunnilt 5,9 senti aktsiisitasu.

Aktsiisitasu hakkab elektriarvel kajastuma eraldi reana. Seega ühele keskmisele perele, kes tarbib aastas ligi 3500 kWh elektrit (Eestis tarbib ligi 375 000 peret keskmiselt sellise koguse elektrit), lisandub arvele umbes 17 krooni kuus, teatas Eesti Energia.

Aktsiis laekub riigieelarvesse ja selle kogub kokku võrguettevõtja. Aktsiisimaks on kehtestatud ka bensiinile, tubakale ja alkoholile ning alates 1. jaanuarist 2008 ka maagaasile ja elektrile.

Laekunud elektriaktsiisi kasutatakse keskkonnatasude seaduses sätestatud korras – sihtotstarbeliselt keskkonnaseisundi hoidmiseks, loodusvarade taastootmiseks ja keskkonnakahjustuste heastamiseks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077