Autor: Agnes Ojala • 3. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taluvõide kaubamärk ajab võitootjad tülli

Piimaliit registreeris enda nimele euroliidu sunnil Taluvõist Taluvõideks muutunud toote, see ähvardab aga lõkkele puhuda järjekordse piimatööstuste vahelise tüli.

Piimaliidu tegevdirektori Tiina Saroni sõnul registreerisid nad Taluvõide ühiskaubamärgina, kuna tegemist on Eestile omase koorest toodetud võiga, millega tarbijad on harjunud, kirjutas Postimees.

Kaubamärgiga kaitsmine peaks tema väitel aitama tagada, et keegi ei hakka Taluvõid valmistama näiteks taimsetest rasvadest või muutma mingil muul moel selle koostist.

Põltsamaa Meierei Juustutööstuse juhi Ago Tederi sõnul on aga Taluvõide kaubamärgina registreerimine E-Piima järjekordne katse monopoliseerida endale üks toode ja keelata teistel selle kasutamine.

Nüüdsest võivad Taluvõiet toota vaid piimaliidu liikmed, keda on kokku 14. Estover Gruppi kuuluv Põltsamaa Meierei Juustutööstus on üks neist, kes piimaliitu ei kuulu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077