Fortune: aeg naftaaktsiatest kasumit võtta

Mainekas majandusajakiri Fortune soovitab
lühiajalise ajahorisondiga investoritel võtta naftasektori aktsiatest kasumit,
sest nafta hinda ootab lähiajal ees korrektsioon.

Isegi kui naftabarreli hind ületab 100 dollari taseme, ootab seda ees nii või teisiti 20-40 protsendiline hinnalangus, põhjendab ajakiri soovitust. Ehkki nafta fundamentaalnäitajates võrreldes kevadega midagi erilist muutunud ei ole, on musta kulla hind kerkinud 50 protsenti. Ainus erinevus on hirmufaktor, kirjutatakse ajakirja värskes numbris.

Ainsateks sektori aktsiateks, mis võivad võita isegi nafta hinna korrektsiooni puhul on suuruselt teise gruppi kuuluvad ettevõtted (nn. sõltumatud naftafirmad), kelleks on USA suuruselt kolmas naftasaaduste tootja Valero Energy ning Marathon Oil. Viimase poole aastaga on toornafta hind küll kerkinud 50 protsenti, aga naftasaaduste hind on USAs hoopis odavnenud kümnendiku võrra. „See näitab veelkord, et nafta hinnaralli on mull,” kinnitab ajakiri.

Mõlema ettevõtte aktsia hind on võrreldes suvise tipuga langenud viiendiku võrra, mis tähendab antud juhul head ostuvõimalust. Juhul, kui nafta hind langeb oluliselt, hakkavad marginaalid kasvama.

Pikemaajalistele investoritele soovitatakse naftasektori aktsiaid siiski hoida.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara