Autor: Kertu Ruus • 29. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ameeriklased tahavad Ignalinale tehnikat müüa

Ameerika Ühendriikide energiasekretär Samuel Bodman avaldas eilsel kohtumisel Eesti peaminister Andrus Ansipiga huvi müüa Ameerika tehnilisi lahendusi Ignalina tuumajaamale.

Peaminister vastas enda sõnul ameeriklastele, et kõigi pakkumised on teretulnud, kuid reaktori tüüp valitakse Ignalina partnerite poolt konsensuslikult.

Peamisteks konkurentideks Balti riikide ja Poola tuumajaamale tehnika pakkumisel peaksid olema kaks maad: USA ja Prantsusmaa.

Teise energeetikaküsimusena arutas Ansip eilsetel kohtumistel koostööd energia tootmisel põlevkivist. USAs asuvad maailma suurimad põlevkivivarud, kuid maavarast elektri või õli tootmine pole levinud. Nüüd aga otsib USA aina rohkem alternatiivseid energiaallikaid ja tunneb huvi Eesti kogemuse vastu.

Ansip kohtus eile Ameerika Ühendriikide asepresidendi Dick Cheney, energiasekretäri Samuel Bodmani, kaubandussekretär Carlos Gutierreze ja sisejulgeolekuministri asetäitja Paul Schneideriga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077