8. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Häelm: toorpiima hinnal pole üle 10% ruumi tõusta

Põlva Piima juht Aivar Häelm ütles, et toorpiima hind jõudis sel aastal praktiliselt Soome tasemele ning edasiseks tõusuks on ruumi vaid 10%.

"Mis kotipiim tuleva aasta lõpuks poes maksma hakkab, selles pole ma spetsialist," rääkis Häelm. "Meie enam kotipiima ei tooda. Mis puudutab aga toorpiima, siis viimaste hinnatõusude valguses oleme jõudnud Soome tasemele ja tõusuruumi enam pole."

Häelmi sõnul tarbitakse Eestis toodetud piimast kohapeal ära 50%, teine samapalju veetakse juustu, piimapulbri ning võina välja. Viimase aasta jooksul muutus pulbri ja kotipiima hinna erinevus nii pööraseks, et ka poelettidel tõusis piimatoodete hind hüppeliselt.

"Ega see perenaistele muidugi ei meeldi, et piima hind niimoodi tõuseb," ütles Häelm. Ta lisas, et piimapulbrit on kotipiimast kasulikum toota juba viis aastat ning Põlva Piim loobus kotipiima tootmisest seetõttu, et kodujuustud ja jogurtid on tootjale tulusamad.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077