Häelm: toorpiima hinnal pole üle 10% ruumi tõusta

Põlva Piima juht Aivar Häelm ütles, et
toorpiima hind jõudis sel aastal praktiliselt Soome tasemele ning edasiseks
tõusuks on ruumi vaid 10%.

"Mis kotipiim tuleva aasta lõpuks poes maksma hakkab, selles pole ma spetsialist," rääkis Häelm. "Meie enam kotipiima ei tooda. Mis puudutab aga toorpiima, siis viimaste hinnatõusude valguses oleme jõudnud Soome tasemele ja tõusuruumi enam pole."

Häelmi sõnul tarbitakse Eestis toodetud piimast kohapeal ära 50%, teine samapalju veetakse juustu, piimapulbri ning võina välja. Viimase aasta jooksul muutus pulbri ja kotipiima hinna erinevus nii pööraseks, et ka poelettidel tõusis piimatoodete hind hüppeliselt.

"Ega see perenaistele muidugi ei meeldi, et piima hind niimoodi tõuseb," ütles Häelm. Ta lisas, et piimapulbrit on kotipiimast kasulikum toota juba viis aastat ning Põlva Piim loobus kotipiima tootmisest seetõttu, et kodujuustud ja jogurtid on tootjale tulusamad.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara