Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev, Электронный справочник Äripäev • 24. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa seab sisse gaasikatkestustest teatamise otseliini

Venemaa on välja töötanud mehhanismi, kuidas kriisi ajal Euroopale gaasikatkestustest juba ette teada anda, ütles esmaspäeval Venemaa saadik Vladimir Tšižov Euroopa Liidu ja Venemaa kohtumisel.

Selline süsteem suurendab tema sõnul usaldust Venemaa kui kindla partneri vastu. Venemaa on Euroopa Liidu suurim gaasiga varustaja, suurem osa sellest liigub Ukraina ja Valgevene kaudu, kirjutas news.ru.com.

Venemaa nõustus hoiatama Euroopa Liitu, kui Gazprom võtab vastu otsuse kraan sulgeda, ütles Tšižov.

Selleks seatakse sisse nn otseliin Brüsseli ja Moskva vahel, mis töötab 24 tundi ööpäevas.

Euroopa Liit tahab vältida 2005. aasta sündmuste kordumist, kui Gazprom keeras kinni gaasikraani Ukrainasse, mis viis ka gaaspuuduseni ka Euroopas. Venemaa ja Valgevene vaheline vaidlus eelmise aasta detsembris mõjutas samuti mõnes Euroopa riigis naftahankeid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077