Autor: Agnes Ojala • 22. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Printall suurendab uue trükimasinaga võimsust

Ekspress Grupi tütarfirma AS Printall käivitas uue ajakirjade trükimasina Rotoman, mis võimaldab suurendada Printalli tootmisvõimsust kolmandiku võrra.

Printalli käive 2007. aasta I poolaastal oli 192 miljonit krooni ja kasum 24,7 miljonit krooni. Uuel trükimasinal alustati esialgu tootmist ühes vahetuses, mis on vajalik seadistuse lõpuleviimiseks. Uue trükimasina täisvõimsuse saavutamiseks läheb veidi aega, mis on tingitud trükivaldkonna lepingute eripärast, teatas Ekspress börsile.

Uue trükimasina ja köitmisseadmetega seotud investeeringu planeeritud suuruseks on 131,6 miljonit krooni. Uus trükimasin soetati tootlikkuse suurendamiseks arvestades eelkõige välisturgusid. Hetkel moodustab Printalli toodangust eksport ca 45%.

Printall on enam kui 10aastase ekspordikogemusega trükiettevõte, mille toodang läheb Venemaale, Soome, Rootsi, Norrasse, Hollandisse, Lätti ja mitmesse teise riiki.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077